Hoe verloopt een sessie?

Veel ‘enkelvoudige’ problemen zijn in één, twee of drie sessies te verhelpen.
Eerst meldt u zich telefonisch of per mail aan en wordt op het door u gewenste tijdstip een afspraak gemaakt. Dit kan ook op zaterdag of in de avond.
Als u zich heeft aangemeld voor een hypnotherapeutische sessie vraag ik u via deze site (of ik stuur het via de mail) vooraf een intakeformulier in te vullen. Het is belangrijk dat dit zorgvuldig wordt ingevuld, vooral bij wat meer complexe problemen. Enkele dagen voor de eerste afspraak stuurt u het formulier in. Ik wil graag naadloos aansluiten bij uw behoefte.
Bij de eerste afspraak wordt ca. 30 tot 45 minuten genomen om informatie uit het intakeformulier te bespreken.
Daarna besluit u of u in hypnose wilt. Als u besluit om dat te doen, wordt de sessie aansluitend ingezet. Mocht u er nog even over willen nadenken, of u wilt afzien van de sessie, dan worden geen kosten in rekening gebracht voor het genoemde voorgesprek. In de praktijk besluit men tot nu toe altijd om in hypnose te gaan.
U zit in een relaxstoel en de sessie zelf duurt ongeveer drie kwartier.
Alles wat ik doe is gericht op het (zo snel mogelijk) bereiken van het resultaat!
U heeft een probleem en wilt daar eenvoudigweg vanaf. Mijn credo is, dat als dat in één of twee keer kan, ik dat ook altijd zal proberen. Soms is gedrag zodanig ingeslepen in het onderbewuste, dat meer sessies nodig zijn of dienstbaar aan uw welbevinden (zie ook hypnocoaching traject). E.e.a. gaat natuurlijk in overleg met u. Sommige cliënten kunnen zich bijvoorbeeld moeilijk ontspannen. Al is deze ontspanning geen noodzakelijke voorwaarde, het draagt wel bij aan een goed resultaat. Ik houd rekening met uw persoonlijke situatie.
Sommige cliënten hebben meerdere problemen die men wil oplossen. In deze situatie plan ik voor elk probleem een aparte sessie. Gebleken is, dat de focus bij de cliënt dan gerichter is en het resultaat dan vele malen beter is!
Tenslotte: vooraf hebben cliënten soms angst voor controleverlies. Het tegendeel is waar; men komt juist in controle over -soms lang ervaren- problemen.

Ik wil graag een afspraak.