Passie en gedrevenheid

Uit internationaal onderzoek blijkt dat in Nederland slechts 9% van de medewerkers met passie en gedrevenheid hun werk doet. In Europa is dat percentage 14% (wereldwijd 13%), nog steeds heel laag (Gallup, 2013 State of the Global Workplace). 80% is ‘niet echt betrokken’. M.a.w. men werkt om inkomen te vergaren, past zich aan en doet wat het moet doen. 11% is actief onbetrokken; men saboteert, is niet positief over de eigen werkplek en draagt dit ook naar derden uit.
Deze cijfers verrasten mij.
Ik heb diverse oriënterende gesprekken gevoerd met bestuurders, managers en HRM functionarissen of men mijn stelling onderschrijft dat hoe hoger het percentage gedreven medewerkers is hoe beter een organisatie zijn bedrijfsdoelstellingen haalt en hoe hoger de kwaliteit van de dienst of het product.
De meeste bestuurders onderschreven mijn stelling.

Maar ik kreeg ook terug uit het veld (voor mij toch wel verrassend als voormalig bestuurder) dat veel bestuurders niet erg bezig zijn met vraagstuk van het lage percentage gedrevenheid. Wel met HRM cijfers (verloop, verzuim e.d.) en toenemend met vervulling van vacatures die in deze tijd weer snel aan het oplopen zijn.

Al lijkt dit een open deur: de medewerkers zijn ons belangrijkste bedrijfskapitaal ondanks een steeds verdergaande automatisering.

Een goede focus op zelfverwerkelijking bij medewerkers ten einde hen langer te binden & boeien en bedrijfsdoelstellingen op lange termijn beter te realiseren, lijkt mij belangrijk. Dit betekent m.i. ook dat medewerkers die zich niet (meer) voelen passen in de organisatie afscheid nemen, feitelijk omdat ze niet vanuit hun competenties werken en niet doen waar hun hart ligt. In deze tijd is gelukkig ook steeds meer focus op autonomie van de medewerker ontstaan en appelleert men meer aan hun persoonlijke kwaliteiten. Denk aan zelf organiserende teams en met hoger individuele verantwoordelijkheid.

De Training Zelfrealisatie ondersteunt particulieren en medewerkers om zich weer met hun hart te verbinden.
Bezoek deze site eens door er op te klikken.
Ik ben heel benieuwd naar uw reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *