Reacties cliënten

Theo (paniekaanvallen – 5 sessies hypno-coaching)
“Ik ben met Paul in contact gekomen toen ik besefte dat ik aan mezelf moest werken en daar hulp bij nodig had. Voor ik bij Paul terecht kwam ben ik eerst bij twee andere partijen/therapeuten geweest, maar daar had ik geen klik mee. Met Paul had ik wel een klik, ik denk door zijn ervaring, betrokkenheid en open en directe aanpak. Door enkele omstandigheden in een kort tijdbestek speelden er bij mij zeer negatieve gevoelens. Paul heeft mij in enkele sessies geholpen tot de kern van het probleem door te dringen. Hierdoor heb ik enorm veel over mezelf geleerd en heb ik kunnen verwerken. Het doel dat wij in de eerste sessie hebben gesteld is volledig behaald. Daarbij sta ik nu ook veel openhartiger in het leven, en dat straalt positief af op mijn omgeving. Enorm gelukkige ervaring, bedankt!” (Zoetermeer)

Patrick (divers. m.n. teveel alcohol – 4 sessies plus 4 coachsessies)
“Ik voelde mij snel op mijn gemak bij Paul. Paul is een prettige en deskundige gesprekspartner en weet snel tot de kern van het vraagstuk door te dringen.
Dit gaf ons het inzicht om doelgericht tot een behandeling over te kunnen gaan. Met de hypno-sessies plantte Paul de zaadjes die nodig waren om verder te kunnen met mijn leven na een moeilijke en lange periode met veel tegenslag, angst, pijn en verdriet. Met de hypno-sessies heb ik het verleden een plekje kunnen geven en is de rugzak die ik bij mij draag, draagbaar geworden. Er is een stukje rust terug gekomen in mijn leven waardoor ik weer vooruit kan. De hierop volgende coaching sessies vond ik een fijne toevoeging op wat wij gestart waren om op die manier de veranderingen in kaart te kunnen brengen en de vruchten te plukken van de doelen die wij gesteld hadden. Ik ben dankbaar voor deze waardevolle ervaring” (Zoetermeer)

Ellen (wat overgewicht – 2 sessies)
“Paul je bent een mooi mens met een groot hart voor zijn medemens. De behandelingen die ik bij jou heb gehad waren effectief voor het loslaten van oud zeer. Het viel me op dat ik al snel meer energie en rust kreeg.
Je bent kundig in je vak en ik wil je dan ook bedanken voor de fijne begeleiding” (Maastricht).

Marjet (Hoge bloeddruk – 2 sessies)
“Ik had een te hoge bloeddruk door stress. Ik had geen ervaring met hypnotherapie. De betrokkenheid en rustige werkwijze van Paul heb ik als heel positief ervaren. Na twee sessies was mijn bloeddruk gedaald naar normale waarden. Zeker aan te raden” (Zoetermeer).

Ton (overmatige jaloezie – 1 sessie)
“Ik heb zeker het gevoel dat het gewerkt heeft. Ik voel me veel rustiger en kan de dingen om me heen veel makkelijker los laten” (Den Haag).

Mirjam (24 jaar lang slaapprobleem – 1 sessie)
“Inmiddels gaat het zeker al een stukje beter. Ik heb sommige nachten 6 uur in een stuk kunnen slapen en dat maakt echt al een groot verschil! En het weer in slaap vallen lukt ook beter na het wakker worden tussendoor. Er zijn nog steeds nachten die beter kunnen, maar zeker ben ik al heel tevreden en heb ook meer energie” (Leiden).

August (niet los kunnen laten verbroken relatie – 1 sessie):
“Het gaat goed met mij, al had ik in het begin nog een paar moeilijke weken/dagen, maar het gaat nu veel beter. Ik voel dat ik gelukkig bijna tot mijn volledige verlossing ben. Tijd zal het leren. Dank u wel voor uw tijd en energie en misschien tot binnenkort voor mijn tweede sessie” (Rotterdam).

Mirjam (sportblessure knie – 1 sessie)
“De eerste twee dagen erna had ik voor het eerst helemaal geen pijn aan m’n knie. Een geweldig gevoel! Heel bijzonder ook want m’n vriend en ik gingen twee dagen naar Engeland waar we een paar uur door een stadje hebben geslenterd. Normaal gesproken is dat een trigger voor pijn maar toen helemaal niet. Het waren de gelukkigste dagen in maanden! Sindsdien gaat het goed vooruit. Pijnvrij ben ik niet want ik voer nu de belasting op.
Het hoort zo dat dit met wat pijn gepaard gaat. Wel liep ik een maand geleden nog 3 km per training en nu al 9!
Ook merkte ik meer vertrouwen te hebben in de situatie al zijn er ook nog onzekere momenten doordat het wel nog aanwezig is. Met deze onzekerheid gaat ‘het roze olifant effect’ gepaard en dan probeer ik toe te passen wat jij tijdens de hypnose vertelde. Verder heb ik wat meer vertrouwen in mijn eigen oordeel op andere fronten van het leven, met name op het werk. Je had het dus goed dat hier ook nog wat issues waren” (Delft).

Chantal (afvallen – 3 sessies)
“Het gaat goed met me. Ik ben krachtig en heb mooie beslissingen genomen. Voel me niet schuldig over mijn eet patroon wat erg verbeterd is. Daarnaast voel ik me fitter, ondanks het stoppen op de sportschool” (Pijnacker).

Thom (Ernstig nagelbijten t.g.v. traumatische jeugd – 2 sessies)
“Het gaat heel goed met mij en en het lijkt dat alle problemen waar ik tegen aan liep zo goed als weg zijn. Als nog mijn dank daarvoor!” (Zoetermeer).

Lloyd (ruim 30 jaar gok-verslaafd – 2 sessies)
“Ik ben na je behandelingen beter in balans en het lijkt erop dat mijn gokdrang behoorlijk is afgenomen, alsof ik een afkeer ervoor aan het ontwikkelen ben! Wel ben ik humeurig en emotioneel de laatste tijd. Zodra ik uit het buitenland terug ben, neem ik contact met je op voor de laatste sessie als dat nog nodig is” (Den Haag).