Wat maakt hypnose nu zo ontzettend interessant?

Als we praten en handelen acteren we meestal vanuit ons bewuste zijn. We signaleren, weten wat we doen, zijn er met onze gedachten bij en maken verstandelijke afwegingen.  Ons bewuste heeft een beperkt leervermogen.

Daarnaast wordt ook het onderbewuste-zijn onderscheiden. Dit is “de menselijke harde schijf” waarop al onze leerervaringen worden opgeslagen. Bijvoorbeeld allerlei zaken die niet zo relevant zijn voor je bewuste. Of zaken die wel relevant zijn, maar die je als mens aanstuurt als “automatische piloot”. En onze emoties komen uit het onderbewuste.

Het onderbewuste lijkt soms zijn eigen gang te gaan. Stel iemand vraagt of u de naam weet van een bepaalde zanger. U weet het op dat moment niet, maar een half uur later, ogenschijnlijk uit het niets, noemt u ineens de naam. Het onderbewuste is bezig geweest met de vraag over de zanger, terwijl uw bewuste met hele andere dingen bezig was.
In het onderbewuste zitten ontzettend veel leerervaringen die u in uw leven hebt opgedaan. De goede, maar helaas ook de minder goed ‘geprogrammeerde’ leerervaringen. Soms worden er niet reële angsten overgedragen als kind waardoor bijvoorbeeld een fobie kan ontstaan. Je onderbewuste ontwikkelt dan een gedragsrepertoire waarin je als het ware ‘gevangen’ kunt worden.
Je kunt aan heel veel dingen denken zoals waarden en normen die een eigen leven gaan leiden en je aansturen in je zijn. Je kunt denken aan ouders die je (met de beste bedoelingen) voorgeleefd hebben , dat je bescheiden moet zijn, of bijvoorbeeld ‘goed moet eten’.
Bescheidenheid kan doorslaan in onzichtbaar willen zijn en goed eten kan tot overgewicht leiden.
Zo zijn er heel veel van dergelijke voorbeelden.
Maar gelukkig schuilt er ook ontzettend veel innerlijk kracht in het onderbewuste!
En dat is de belangrijkste reden om hypnose in te zetten als therapie.

Ik wil graag een afspraak.